Fysiotherapie in Nootdorp

Met verschillende soorten klachten en aandoeningen kun je bij de fysiotherapeut terecht. Fysiotherapie in Nootdorpkan helpen. Dit kan met een verwijsbrief van de huisarts of het ziekenhuis. Je kunt ook zelf rechtstreeks contact opnemen met de fysiotherapie praktijk. In de praktijk worden verschillende klachten in de behandelkamer behandeld en de oefenzaal. Dat houdt in dat verschillende klachten behandeld kunnen worden maar ook gerevalideerd kan worden.

Het behandelen van klachten

De fysiotherapeut ziet dagelijks veel verschillende soorten klachten. De meest voorkomende klachten zijn klachten van de rug, nek en schouder. Doordat we relatief veel zitten komen deze klachten het vaakst voor. Thuiswerk of kantoorwerk is helaas een activiteit die kan leiden tot klachten wanneer het langdurig verkeerd wordt uitgevoerd. De fysiotherapeut zal zich dan niet alleen richten op de klachten maar ook de oorzaak om een recidief te voorkomen. Andere klachten die veel gezien worden zijn klachten van de elleboog en hand, ook vaak gerelateerd aan repetitief of zwaar werk. Spierklachten zijn helaas ook veel voorkomend en kunnen goed behandeld worden door de sportfysiotherapeut.

Complexe klachten

Wanneer een klacht zeer complex is, kan gekozen worden om multidisciplinair te behandelen. Een fysiotherapeut werkt dan samen met andere paramedici zoals een diƫtist of ergotherapeut en werkt samen met artsen. Zo zorgt een fysiotherapeut ervoor dat je goed geholpen wordt en de aandacht krijgt die nodig is waardoor je goed geholpen wordt. Die zie je vaak wanneer een revalidatieproces nodig is.

Revalideren in de praktijk

Revalidatieprocessen die na een ziekenhuisbehandeling voortgezet moeten worden zullen door de fysiotherapeut of sport fysiotherapeut. Dit duurt vaak meerdere weken of maanden. Tussentijds zul je evaluaties uitvoeren om te controleren of je volgens protocol revalideert. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat het revalidatieproces veilig verloopt. Aan het begin van het proces wordt natuurlijk ook besproken wat er verwacht wordt qua herstel. Als je weer bepaalde activiteiten wilt doen dan wordt hier veilig en stapsgewijs naartoe gewerkt.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *