Het belang van een WWFT check

Je wilt als ondernemer natuurlijk niet gelinkt worden aan criminele transacties of organisaties. Hoe kun je dat als ondernemer voorkomen? Door jouw zakenrelaties zorgvuldig te screenen op hun bedrijfsactiviteiten en identiteit. Het uitvoeren van een WWFT check is daarom erg belangrijk. Je weet dan zeker dat jouw onderneming geen blaam treft en dat er geen reputatieschade ontstaat. Je kunt als ondernemer immers voldoen aan de wettelijke verplichting om verdachte transacties direct te melden. Door de juiste software te gebruiken kunnen ondernemers de wet gemakkelijk naleven.

Ondernemers kunnen veilig en verantwoord ondernemen

De zojuist genoemde check maakt het dus voor ondernemers mogelijk om veilig en verantwoord te handelen met andere bedrijven. Er wordt dan gehandeld conform de wet Wwft. Bij dit, conform de wet, veilig en verantwoord handelen, helpt het om een Wwft cliëntenonderzoek te doen. Ondernemers kunnen dit proces op de juiste wijze vormgeven en integreren in hun bedrijf door gebruik te maken van de juiste software. Door een softwarepakket op maat kunnen de werkzaamheden van ondernemers dus worden verlicht. 

Ondernemers kunnen het bedrijfsrisico beperken

Ben je ondernemer? Natuurlijk wil je dan bedrijfsrisico's, zoals een boete, strafrechtelijke vervolging of reputatieschade, voorkomen. Daarom ben jij een ondernemer die zijn zakenrelaties screent en die verdachte transacties meldt. Je kunt daarbij gebruikmaken van handige up-to-date software. Die software maakt het mogelijk om dossiers aan te maken. De aangemaakte dossiers kun je permanent monitoren. Dossiers die betrekking hebben op een eenmalige transactie worden, zoals voorgeschreven in de wet Wwft, 5 jaar lang voor jou bewaard. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde software. Door die software te gebruiken kunnen ondernemers voldoen aan alle vereisten van de Wwft wet.

Ondernemers kunnen dus veilig handeldrijven

Hoe kunnnen ondernemers dus op een veilige manier handeldrijven? Door de Wwft check te doen bij hun zakenrelaties. Het gebruiken van up-to-date software en een handig 10-stappenplan maakt het voor ondernemers gemakkelijk om de juiste stappen te zetten. Op die manier voldoen ondernemers aan alle stappen die ze binnen de Wwft moeten zetten. 

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *