Mixing music is populair

Tegenwoordig is het mixen van muziek steeds meer in opkomst. Zowel onder professionale DJ's als thuisgebruikers is mixing music erg populair! Als je muziek gaat mixen moet je met heel veel dingen rekening mee houden. Als leek ben je je daar vaak niet eens zo van bewust. Zo moet je ten eerste gebruik maken van de juiste software voor een goede mixtechniek. Ten tweede moet je op een goede manier de vertraag- en galm effecten toepassen. Maar ook gebruik van stereo en de compressor, en een goede afstemming van de geluidsweergave zijn belangrijk bij mixing music! Professionals kunnen je hierbij helpen.

Digitale mengpanelen

Vroeger had je gewoon te maken met analoge mengpanelen om jouw muziek mee te mixen maar vandaag de dag wordt het heel veel digitaal gedaan. Middels de juiste software (DAW-software) kun je zorgen voor een goede mix van jouw geluidsopname. Dus dit bespaart veel ruimte, geen zware mengpanelen, effect-apparatuur en taperecorders meer die je op tafel hoeft te zetten voor het mixen van jouw favoriete tracks. Je kunt de DAW-software uitbreiden met diverse plug-ins. 

Waar moet je verder rekening mee houden?

Waar moet je verder rekening mee houden bij het mixen van muziek? De basis is de hartslag en het ritme van het nummer. Daarna moet je bedenken wat op de voorgrond moet staan, vocals, of een bepaald instrument. En vervolgens moet je zorgen dat je de verschillende instrumenten of zangpartijen in balans laat zijn. Middels een compressor kun je het volume goed laten verlopen. Daarna moet je kijken naar het juiste stereo-effect. Vaak wordt muziek via mono-apparatuur afgespeeld, dus ook voor die optie moet je zorgen dat de track helemaal goed is gefinetuned. Na het proces van mixing music is mastering music nodig. Een engineer laat de track echt professioneel klinken. Na zijn werk zal de track op elk device (smartphone, ipod) en via elk medium (spotify, itunes) dus op en top klinken. Voor vragen over editen van jouw track kun je contact opnemen met een mastering music engineer.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *