Terug in de tijd met enkelbandjes

Ken je ze nog? In de jaren ’80 en ’90 liepen veel hippe dames met een enkelbandje. Zo’n klein, sierlijk sieraad aan je enkel, vaak van zilver. Ze zijn weer terug en worden weer hip, met name in de boho-stijl. Dit keer zijn ze minder subtiel en mogen ze echt gezien worden.

Oorsprong enkelbandjes

De oorsprong van enkelbandjes ligt hoogstwaarschijnlijk in de tijd van de slavernij. Daarna verdwenen ze even uit het straatbeeld, tot de modernere tijd. Toen werden ze vooral gedragen door prostituees. In de jaren ’70 werden het dan ook hoerenbandjes genoemd. Gelukkig is die tijd voorbij en is het nu gewoon een mooi sieraad om je enkel heen. Er zijn ook enkelbandjes welke eruit zien als sandalen, die vooral mooi zijn als je op blote voeten loopt.

Enkelbandjes in boho-stijl

De boho-stijl is ook een stijl welke weer teug is van weggeweest. Natuurlijke materialen spelen hierin de boventoon. Met wijdere kleding, mooie bijpassende sieraden en simpele schoenen of slippers zie je er helemaal boho uit. De enkelbandjes zijn veelal van touw gemaakt, met verfijnde versiersels en edelstenen of bedeltjes. Edelstenen stralen immers positiviteit uit aan de drager. Er zijn zelfs sieradenlijnen die naast armband, ketting, ring en oorbellen ook een enkelbandje in de set op hebben genomen.

Handgemaakt

De meeste boho-enkelbandjes zijn handgemaakt. Zo weet je zeker dat er niemand anders is met dezelfde enkelband. Je kunt ze eventueel ook zelf maken. Er zijn diverse knooptechnieken te vinden op internet waarmee je heel simpel een indrukwekkend enkelbandje kunt knopen, bijvoorbeeld met de techniek van macramé.

Anklet

Met een enkelbandje geef je direct iets zomers aan je outfit. Want in de winter hoef je ze, onder je lange broek, niet te dragen. Dat ziet immers niemand. De benaming anklet wordt vaak gebruikt voor ‘korte sokken’ of sneakersokken. Sommige bedrijven noemen enkelbandjes een anklet. Met dit weetje worden de opties op internet eindeloos.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *