Wanneer is mindfulness een goede oplossing

Als je wilt werken aan je persoonlijke gezondheid en geluk dan is mindfulness Alkmaar een van de manieren waarop je dit kan doen. Daarnaast kan je ook kiezen voor andere manieren zoals een balanstraining, tai chi of bijvoorbeeld qigong om daarmee een pad te volgen voor persoonlijke en spirituele groei. De betekenis van mindfulness is simpelweg achtzaamheid en het zorgt ervoor dat je je leven niet slapend en onbewust doorbrengt. Bewust in het leven staan is iets wat moeilijker is dan het klinkt voor de meeste mensen. Velen laten zich leiden door de waan en drukte van de dag, oude patronen en denkwijzen die niet bij ons passen en waardoor we de verbinding met onszelf verliezen.

Waarmee helpt mindfulness

Met mindfulness leer je om te vertrouwen op je intuïtie zodat je bewuste keuzes in het leven kan maken. Je dagelijkse werkzaamheden werk je momenteel af op een routine en automatische piloot zonder dat je hier bewust bij nadenkt. Passen deze patronen nog wel bij je? Dit zijn vaak zaken waar je helemaal niet bij stilstaat. Als het niet meer bij je past dan heeft dit een negatieve invloed op je fysieke, emotionele en mentale gesteldheid. Je krijgt langzaamaan steeds meer spanningen en stress die je leven beïnvloeden en je bent niet bewust bezig met wat je denkt of doet. Je hoofd zit vaak vol met allerlei gedachten die helemaal niet belangrijk zijn. Met mindfulness leer je om je bewuster te zijn van al deze zaken, in het hier en nu te leven en meer bij jezelf te blijven.

Wat doe je bij mindfulness

Als je mindfulness volgt dan zal je merken dat veranderingen in je doen en laten snel zichtbaar zijn. Het oefensysteem van mindfulness zorgt dat je een verbeterde fysieke en mentale balans krijgt met nieuwe inzichten. Deze nieuwe inzichten helpen je bij het loslaten van oude patronen. Je innerlijke rust wordt hersteld en spanningen en stress klachten kan je beter het hoofd bieden.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *