Wat is shockwave therapie precies?

Heb jij al eens gehoord van shockwave therapie maar weet je nog niet precies wat het is? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je alles over de basis van deze effectieve therapievorm. Shockwave therapie wordt vrijwel altijd aangeboden door een fysiotherapeut, en heeft betrekking op bepaalde trillingen en impulsen die met een speciaal apparaat door het lichaam worden gestuurd. Door middel van een echo wordt allereerst gekeken waar het probleem zich bevindt en of er schade is, waarna het shockwave apparaat het getroffen of pijnlijke gebied stimuleert. In principe wordt met deze methode het lichaam aangezet zichzelf te genezen. Het is een hele prettige en bovendien pijnloze manier van behandelen, die al vele mensen heeft verlost van hun pijn.

Voor wie is shockwave therapie bedoeld?

Nu je ongeveer weet wat is gaan we dieper in op voor wie shockwave therapie is bedoeld. In feite is het voor een zeer breed scala aan pijnklachten. Het wordt vaak toegepast bij ontstekingen in pezen en aanhechtingen, maar ook bij bijvoorbeeld langdurige pijn in de schouder. Deze therapievorm maakt het pijnlijke gebied helemaal los, waardoor de doorbloeding flink wordt gestimuleerd. Daardoor kan het eigenlijk bij heel veel verschillende klachten goed helpen. De voordelen van deze therapie zijn eindeloos, vandaar dat het zowel onder fysiotherapeuten als andere arsten steeds populairder wordt.

De voordelen van deze therapievorm

Doordat shockwave therapie in principe het lichaam aanzet zichzelf te genezen maakt het verder ingrijpen overbodig. Men hoeft minder gauw geopereerd te worden, en vele gevallen zelfs helemaal niet meer. De sessies duren bovendien relatief kort, namelijk rond de 20 minuten, en men merkt al na enkele behandelingen een verschil. Deze therapie verzacht, verlicht en werkt bovendien ontzettend goed preventief. Als u bijvoorbeeld een bepaalde zwakke plek in het lichaam heeft waar u geregeld last heeft, dan kunt u om de zoveel tijd een afspraak maken voor een shockwave sessie. U houdt het gebied van soepel en blijft zo langer pijnvrij.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *